сряда, 23 декември 2020 г.

Ад: Пореден нов щам на К-19, Лондон стана развъдник на мутанти!

  

Британските власти обявиха днес, че са идентифицирали два случая на друг нов щам на коронавируса, което е "много обезпокоително", тъй като той е "по-заразен" и идва от Република Южна Африка, държава, с която ограниченията за пътуване се въвеждат незабавно, предаде Франс прес.

Този нов вариант е много обезпокоителен, защото е по-заразен и изглежда е мутирал повече от новия вариант, който вече беше идентифициран в Обединеното кралство, заяви министърът на здравеопазването Мат Ханкок. 

Приносителите на този вирус, които са пътували през последните седмици от РЮА, и тези, които са били в контакт с тях, са поставени под карантина, добави министърът. Откриването на този нов щам става няколко дни след откриването на предишен нов вариант, за който здравните власти казват, че е по-заразен. 

Тази мутация, която съвпада с нарастване на случаите, наложи през последните почивни дни въвеждане на ограничения в Лондон и част от Югоизточна Англия и преустановяването на връзките между Обединеното кралство и около петдесетина държави, сред които и Франция, което парализира трафика през Ламанша. 

Министър Ханкок каза още, че допълнителни райони в Англия ще бъдат поставени в най-високата степен на ограничения заради коронавируса в опит да се удържи разпространението на новия вариант на Ковид-19, предаде Ройтерс. Ханкок уточни, че от 26 декември големи региони в Южна Англия ще се присъединят към Лондон и прилежащите му райони в най-високата четвърта степен на опасност, при която ограниченията са близки до пълна карантина.

Новините от днес и със задна дата