понеделник, 23 ноември 2020 г.

Стана ясно кои са убитите във вилата край Шумен

 

На брифинг оркъжният прокурор Маргарита Георгиева и директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим дадоха подробности за двата трупа, намерени в къща във вилната зона "Под манастира" край Шумен.

Жертвите са мъж и жена, съпрузи, съответно на 75 и 68 години. Семейство е ползвало имота като вила. По първоначална информация престъплението е извършено с хладно оръжие.

Все още няма заподозрени за жестокото престъпление.
Сигналът за това, че във вила в местността “Под манастира” са открити починали две лица постъпил на телефона на дежурния в 13.30 в понеделник, съобщи директорът на ОДМВР ст. комисар Расим.Телата били открити от техни близки, които получили информация за разбита врата на вилния имот. След пристигането на полицията било установено, че мъжът и жената са станали жертва на престъпление – по телата им имало видими следи от насилие, главите им били окървавени.

“Започнало е досъдебно за престъпление по чл. 116 от НК – убийство на две лица, вървят процесуално-следствени действия, разпитват се свидетели и предстоят оперативно издирвателни работи, засега нямаме заподозряно лице. 

Действията продължават под надзора на окръжната прокуратура в Шумен. Това е, което за момента можем да ви съобщим.” – каза окръжният прокурор Маргарита Георгиева.

Новините от днес и със задна дата