вторник, 3 ноември 2020 г.

Тотален обрат в разследването на безследно изчезналата брокерка Теодора?

  

Възможен е тотален обрат в разследването по случая с безследно изчезналата Теодора Бахлова от Бургас. 47-годишната жена, която е сред популярните фигури на бизнеса и бохемския живот, е в неизвестност от четвъртък, 29 октомври, пише "Флагман".

Досега се считаше за водеща версията за самоубийство, тъй като криминалистите са достигнали до достатъчно информация, свързана с психическото състояние на някогашния корифей на сделките с недвижими имоти в региона. Запознати с биографията на някогашната брокерка от агенция „Адрес” твърдят, че в периода 2002-2008 година тя е реализирала печалби за милиони левове, обслужвайки контрагенти от ранга на публично екзекутирания най-богат бизнесмен и политик на Несебър – Димитър Янков. 

След този бурен период обаче за Бахлова последвали години на застой. По това време тя се е разделила и със съпруга си – строителния предприемач Даниел Радоев. Дъщерята на Теодора Бахлова – 22-годишната Християна смята, че майка ѝ е отвлечена, но не е сред мъртвите. Припомняме, че последно тя е била засечена в района на жп гарата, след като слиза от такси пред бившия хотел „Бриз” около 18 часа в четвъртък, след което телефонът ѝ почти веднага е изключен. Твърде много елементи в поведението на мистериозно изчезналата жена навеждат криминалистите към версията за самоубийство. 

Разглеждайки обаче по-задълбочено подробности по водени съдебни дела с роднини, както и начина на живот, който е водела в Англия през последните 5 години, разследващите смятат, че има шанс тя да е жива. 

На същото се надява ѝ дъщеря ѝ Християна, която снощи в 22 часа написа на стената на майка си следното: „МАМО....Знам, че никога не би ми причинила това, което се случва...знам, че си някъде там. И чакаш да те открия, обещавам ти ще те намеря...само бъди силна, каквото и да е станало...А ако виждаш и знаеш колко те търся, моля те, прибери се!” Истината дотук от оперативна гледна точка е, че по преписката в Първо РУ-Бургас няма никакъв напредък с днешна дата. 

Ето какво казва изключително близък до Теодора Бахлова човек, на когото може да се има доверие по отношение на преценката: „Тя е човек с размах и имаше планове да построи хоспис по английски маниер. През последните 5 години, докато живееше в Англия, успяваше освен да спечели пари, едновременно с това да следва и в колеж, а сега и в Болтънския университет. 

В Лондон се занимаваше с преотдаването под наем на апартаменти. Не печелеше колкото у нас, но достатъчно, за да може с парите да предприеме действия, за да се построи хосписът. Последно се видях с нея точно преди 10 дни, каза, че изследванията на кръвта ѝ никак не са благоприятни, че смята да промени начина си на живот, беше доста напълняла. При това за кратък период. Както знаете, Бахлова прекара доста тежко заразата от коронавирус в Лондон, след което се завърна да се долекува у нас.

 Не ми беше известно, че има намерение да се завърне в Лондон и че на 1 ноември е трябвало да отлети. Шокиран съм от тази новина. Нейните намерения бяха да си остане вкъщи поне до Нова година. Ако е имала билет за самолет на 1 ноември – щях да знам. Аз не допускам самоубийство, защото тази жена е изключително борбена, тя не би се предала. 

До голяма степен се промени след смъртта на баща ѝ преди 10 години, до която се стигна, по мое мнение, след ужасни спорове за наследство. Бахлова водеше епични битки в съда със сестра си, имаше няколко граждански дела. Двете се ругаеха публично и това бе известно на цялата юридическа общност. Даже съм сигурен, че баща ѝ почина именно от тези крамоли между сестрите. Не съм склонен да мисля, че Теодора би избягала от отговорност и че се укрива някъде, ако е взела пари назаем и не ги е върнала. Основно допускам, че върху нея може да е извършено посегателство, свързано с бъдещите ѝ планове за строеж на частното здравно заведение". 

Засега остава неизвестно на чие позвъняване е отговорила, преди да излезе разплакана от дома си и оттогава не се е прибрала. Тази подробност, има ключово значение за разследването.

Новините от днес и със задна дата