вторник, 17 ноември 2020 г.

Изписват преболедувала коронавирус жена посред нощите в Бургас! Шофьорката на линейката се чуди как да се справи сама! ВИДЕО

  

Видео, заснело как линейка оставя пред дома ѝ възрастна жена в тъмните часове на денонощието, нажежи социалната обстановка в Бургас. Твърди се, че случилото се е заснето снощи, в бургаския квартал "Победа" в Бургас.

Жена от линейката, която е едновременно шофьор, санитарка и каквото друго си представите, сама се опитва да свали от превозното средство и придружи оздравялата пациентка до дома ѝ. 

Две са обстоятелствата в това видео, които привличат вниманието. Първото, че всички наоколо изразяват негодуванието си и никой не е склонен да помогне на жената от линейката и наблюдаващите предпочитат да снимат и коментират, вместо да са съпричастни. Може би от страх да не се заразят, тъй като жената от линейката обслужва изписаната пациентка с предпазен екип.

Второто е, че не става ясно поради каква причина преболедувала коронавирус жена, на тази възраст, бива изписана по никое време и как е възможно да бъде поеман риск жената да бъде заведена в дома си, без да се знае дали има на кого да бъде поверена. 

И най - смущаващото е, че жената от линейката повтаря непрекъснато, че има една линейка за целия град. Но защо се разчита само на шофьор на линейка? А от думите ѝ става ясно, че е оставила и други пациенти по домовете им в този необичаен час. Беше оповестено, че в Бургас няма да има проблеми с легловата база за болни от Ковид - 19, но очевидно липсата на условия за хоспитализиране на други болни е причината за изписване на пациенти по никое време.

Новините от днес и със задна дата