понеделник, 16 ноември 2020 г.

Екшън! Продавачка и клиент арестуваха крадец в Бургас

  

48-годишна продавачка в магазин за плодове и зеленчуци и клиент извършиха граждански арест на крадец в бургаския ж.к. „Меден рудник”.

Полицаи от Четвърто Районно управление – Бургас оказали съдействие на двамата бургазлии – 48-годишната жена била собственик на магазин за плодове и зеленчуци и неин клиент – 41-годишен мъж, съобщава "Флагман". 

Мошеникът отмъкнал портфейла на жената със сумата от 550 лв., лични документи и дебитни карти, а те го последвали и заловили, след което извикали полиция. У

становено е, че това е 42-годишен криминално проявен и осъждан мъж от бургаския квартал "Победа", който на 14.11.т.г. около 11.40 ч. влязъл в магазин за плодове и зеленчуци, разположен на ул. "Балкан" в бургаския ж. к. "Меден рудник", като след разконцентриране на собственичката чрез искане за разглеждане на различни артикули, успял да открадне дамския ѝ портфейл, след което излязъл от магазина. 

Жената констатирала кражбата и се развикала, като на помощ ѝ се притекъл 41-годишният неин клиент. Двамата побягнали след извършителя на кражбата по ул. "Залесителна" в посока бул. "Захари Стоянов", като успели да задържат криминално проявения и осъждан бургазлия, в когото дошлите на място полицаи намерили откраднатия портфейл заедно със сумата, личните документи и дебитните карти. 

42-годишният бургазлия е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано бързо производство.

Новините от днес и със задна дата