сряда, 18 ноември 2020 г.

Преподавателката, заснета да крещи и скубе ученичка, остава на работа

  

Преподавателката по български език от училище "Неофит Рилски" в разложкото село Горно Драглище Райна Калоянова, която бе заснета от ученици и обвинена, че удря, скубе и обижда ученичка в класната стая заради повредена врата, остава на работа, съобщи местният сайт "Инфомрежа".

На учителката най-вероятно ще ѝ бъде наложено административно наказание като първо провинение от нейна страна, но няма да се достига до крайната мярка - освобождаване от работа. От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето.

В училището обаче няма документално описани провинения от страна на ученичката, която е позната с буйния си нрав и арогантно поведение. В учебната характеристика е записано още, че има слаби оценки и е нестарателна. Учителката по БЕЛ, нейната колежка, присъствала на случката и родителите на детето вече са дали писмени обяснения пред директора на училището.

Според Бойчо Пукнев, Райна Калоянова е добър педагог с дългогодишен стаж и множество добри изяви. Поради този и много други мотиви жители на селото са събрали подписка в подкрепа на преподавателката, а до днес над 200 души са се разписали.

Началникът на РИО-Благоевград, че е задействан механизмът за справяне с училищния тормоз, но директорът е работодател на педагозите и в негови ръце е решението какво наказание да бъде наложено на Райна Калоянова.

Новините от днес и със задна дата