сряда, 18 ноември 2020 г.

Бургазлийка под карантина разказа за трогателен жест на полицай

  

Разказ на бургазлийката Красимира К. предизвика масова подкрепа за останалото добро във време на КОВИД пандемията, пише burgasinfo.com.

Жената описа в социалните мрежи жест от полицай, който е дошъл на проверка за спазването на режима на карантина от семейството, в което съпругът е болен.

 Ето разказа на Красимира К.: „Ще я бъде тая държава! Много приятно съм изненадана от мил жест, който не мога да не споделя с Вас. Днес е осми ден от карантината на семейството ни, сутринта след телефонната визитация от личният ни лекар за съпруга ми бе изписан втори антибиотик. 

Докато обсъждахме как да се справим с набавянето му, по телефона на съпруга ми позвъни полицай за рутинна проверка на карантинния режим, показахме се на терасата и под балкона ни стоеше усмихнат полицай, който може би от куртоазия попита: Как сте? Имате ли нужда от нещо? Аз съвсем спонтанно споделих, че имаме нужда от лекарства ( току що изписани ни по телефона от личния лекар). 

-Давай-каза полицая. Написах му на листче антибиотика и го пуснах през балкона. Човека се качи на личния си автомобил и замина, след 10 минути се появи на вратата ни с усмивка и лекарството в ръка. Върнахме му сумата от касовия бон и си поговорихме. Той през цялото време ни успокояваше и сподели личния си опит от преболедуване то си от ковид. 

След тази случка се замислих, има ли нужда от измисления Щаб за борба с ковид? Стряскаща всекидневна информация по телевизиите? Глупави разпоредби за " зелени коридори" и т.н. и т.н. Достатъчно е само една добра дума и мил жест от ЧОВЕК , като този полицай, на който искам още веднъж да благодаря. Респект към такива хора, с тях ще я бъде тази държава.“

Новините от днес и със задна дата