сряда, 25 ноември 2020 г.

В Сливен почина жена, която 4 дни чака линейка

  

Жена, приета в сливенска болница след няколко отказа на линейка, е починала. Близките ѝ обвиняват медиците за забавено лечение. Според тях в изолатора на спешното отделение се чака с часове.

От болницата в Сливен обясниха, че работят на предела на силите си. Два дни, след като е хоспитализирана в тежко състояние и с коронавирус, 67-годишната жена издъхва. "Ако я бяха прибрали навреме в болницата, нямаше да се стигне дотук“, смята Петранка Ботева, сестра на починалата жена. 

Освен отказ да бъде докарана с линейка, жената губи четири часа в изолатора на спешното, твърдят близките й. Клип от изолатора показва как хора със съмнения за коронавирус чакат в препълнена стая. 

Авторът придружавал баща си, който бил с COVID-19 и двустранна пневмония. От болницата в Сливен казаха, че всички COVID легла в четири отделения са пълни и работят на предела на силите си.

"Ако не искат да чакат, да отидат в друга болница, но в момента такова е състоянието. Ние сме във военно положение“, заяви директорът на МБАЛ-Сливен д-р Васислав Петров. Само за една седмица 22-ма пациенти с коронавирус са починали в сливенската болница.

Новините от днес и със задна дата