петък, 13 ноември 2020 г.

Професор от Оксфорд: Вероятно съм първият, който казва това, но нормалността ще се завърне през пролетта на 2021 г.

  

Сър Джон Бел, роденият в Канада професор, който е сред създателите на ваксината срещу коронавирус на Университета Оксфорд, заяви пред Би Би Си, че нормалността ще се завърне през пролетта на 2021 г. 

,,Да, да, да – вероятно съм първият, който казва това, но го казвам с известно самочувствие'', убеден е проф. Бел, който е носител на най-висшето рицарско звание, връчвано от кралицата на заслужили британци - Рицар на големия кръст на Ордена на Британската империя, за принос към медицината. 

Наистина съм възхитен от резултата от ваксината на Pfizer, защото показва, че срещу това малко същество (вируса) може да се направи ваксина. 90% е невероятно ниво на ефективност, това е теренът за игра и на други ваксини, защото сега не виждам причина да не разполагаме с куп добри ваксини, сподели ентусиазиран той, цитиран от Дарик нюз.

Според Сър Джон Бел ефикасните ваксини дават 70-80% възможност до Великден на 2021 г. да бъдат ваксинирани най-уязвимите от COVID-19 пациенти. Университетът в Оксфорд разработва ваксина срещу коронавируса заедно с гиганта AstraZeneca, като тя може да бъде одобрена до края на годината.

Новините от днес и със задна дата