петък, 16 октомври 2020 г.

В Париж: Баща на ученик отряза главата на учител с викове "Аллах е велик!" Видео

  

Френските антитерористични звена съобщиха, че разследват нападение, при което мъж е обезглавен в покрайнините на Париж, а нападателят е застрелян от полицията, съобщи АФП.

Нападението е станало около 17:00 ч. местно време в близост до училище в западното предградие на френската столица Конфлан-Сент-Онорин, разположено на около 40 километра от Париж . Жертвата е учител, а нападателят - баща на един от учениците му. 

Според източници на "Паризиен" наскоро преподавателят е изнесъл урок за свободата на мисълта и на словото, като е показвал пред учениците карикатури на Мохамед, които по-рано били публикувани в противоречивото списание "Шарли Ебдо". Става дума за учител, идентифициран като "Самуел П." Според източници на Le Parisien информацията се потвърждава и от пост в "Туитър" от 9 октомври. Той съдържал видеозапис на мъж, който разказва, че дъщеря му, мюсюлманка - една от ученичките в класа, била шокирана от действията на учителя.

Зверството е извършено с кухненски нож с дължина около 30 сантиметра, нападателят не се подчинил на полицията, показал агресия към силите на реда и бил прострелян. 

 


Известно е, че свидетели са гледали как мъжа отрязва главата на своята невъоръжена жертва посред бял ден, близо до училище. Съобщава се още, че нападателят може да е носил зареден с експлозиви колан. 

"Тялото на обезглавения мъж е намерено около 17:30 часа. Когато полицията е пристигнала, човекът, заподозрян за клането, е бил още на мястото на престъплението и е заплашил полицаите с оръжието си. 

Неидентифицираният убиец след това е избягал в разположения наблизо град Eragny-sur-Oise, на около 3 километра, където е отказал да се предаде. Той е размахвал пистолет и е продължавал да заплашва полицаите. Точно тогава той е бил застрелян от полицаите.. Били са чути около 10 изстрела", каза източник, запознат със следствието.

Новините от днес и със задна дата