четвъртък, 8 октомври 2020 г.

Бургазлии от кв. "Ветрен" пропищяха от свой съсед

  

Бургазлии от кв. "Ветрен" пропищяха от свой съсед, монтирал камери за видеонаблюдение около имота си, сложил високочувствителни устройства за записване на звук и присвоил общинска улица. Поне така се твърди в сигнал до Общината под формата на писмо, пише "Флагман".

То е подписано от Я. Николов, който твърди, че видеокамерите са насочени към улицата, а микрофоните записват случайни разговори пред имота на съседа му Д. Димов и така нарушават закона за защита на личните данни. Той припомня решение на Европейския съд, според което заснемането на пространства извън частни имоти се приема за недопустимо. 

„Не може да защитаваш личната си собственост, както твърди нашият съсед, като наблюдаваш кой ходи по улицата 24 часа в денонощието и още повече – подслушваш разговорите на хората извън имота си. Да не би законите и решенията на Европейския съд да не се отнасят за него? В близост до камерите и абсолютно в техния обхват се намира пейка, на която се събират съседи. Всички те са шокирани от действията и поведението на г-н Димов“, пише в писмото си Николов. 

Там се твърди още, че съседът му е изградил и ограда, която попада в улицата, като по този начин окупира публичен имот вече 12 години. Нещо повече, според Николов, Димов си бил позволил да затвори и общинска улица пред имота си, обявявайки я за частна и забранявайки преминаването на автомобили и хора по нея. Запитан дали не счита, че нарушава закона, Д.Димов отговорил, че „Номерът ще мине, (защото имал) хора в Общината“.

Новините от днес и със задна дата