събота, 17 октомври 2020 г.

Явор Дачков нахока здраво арх. Дионисий и извади мръсни тайни от миналото му

  

Журналистът Явор Дачков написа силен коментар по повод протестите. В личния си фейсбук профил той посочи, че това е абсурд, а не протест. 

Ето какво написа Дачков: Протестите се маргинализираха до пародия и гротеска, а ежедневното присъствие на Дионисий, който е един от говорителите им ги приключва в моите очи като състоятелна гражданска активност. Това е абсурд, а не протест. 

Снощи Дионисий каза на хората пред БНТ да се разпределят по всички входове на телевизията, за да може все някоя групичка да се срещне с Бойко Василев и да го попитат защо не им дава трибуна. В същото време Арман Бабикян беше гост в "Панорама". 

Преди три години Дионисий бе отстранен от Св. Синод на БПЦ като предстоятел на "Св.Александър Невски", заради сериозни канонични нарушения. Той е със запрещение да служи, а срещу него тече църковен процес. Дионисий е един от авторите на схемата с продажбата на архонтски титли от преди години. 

Това са несъществуващи духовни звания, които бяха продавани на богати бизнесмени със спорна репутация и откровени мутри, чрез измислен ритуал, който се провеждаше в избрани храмове.

Дионисий и някои епископи продаваха аркхонтски титли за по 400 и 800 хиляди евро едната. на бизнесмени като Чомбе и Слави Бинев. 

Преди 13 години Дионисий защитаваше интересите на Васил Божков - Черепа като външен експерт в комисията по култура в Народното събрание, която обсъждаше Закона за културно-историческото наследство. Днес Дионисий е един от говорителите на протестите, които се провеждат под мотото "Мутри, вън".

Новините от днес и със задна дата