неделя, 18 октомври 2020 г.

Жан-Клод Ван Дам моли България да спаси живота на осиновената в Норвегия Рая (видео)

  

Холивудската звезда Жан-Клод Ван Дам призова българските власти за спасяването на заловена в Норвегия чихуахуа. От официалната си страница си във Фейсбук екшън актьорът алармира, че кучето на име Рая ще бъде евтаназирано, ако Българската агенция за безопасност на храните не се задейства. Видеоклипът е заснет часове преди 60-ия рожден ден на Ван Дам.

Норвежкият орган по безопасност на храните ще евтаназира кучето, ако не му бъде разрешено да се прибере в България. От БАБХ обаче отказват заради невалиден паспорт. Затова и Жан-Клод Ван Дам инициира петиция, която да убеди властите в Норвегия и България да променят решението си като единствен шанс за спасяване на Рая.

"Най-добрият подарък за мен ще бъде да участвате в петицията. Моля ви, България, Българска агенция по безопасност на храните, направил съм толкова много филми във вашата страна, изхарчили сме милиони долари за туризъм и работни места. Обичам България и вие знаете това, затова ви моля, за моя рожден ден, моля Българската агенция по безопасност на храните да промени решението си, моля ви, приятели, ще бъда безкрайно благодарен. Знаем, че проблемите са в документите. Ако трябва, ще платя, но не можем да позволим тази малка чихуахуа да бъде убита! Това е лош знак за бъдещето!. Затова - моля ви, Норвегия, България, всички трябва да подпишете петицията. Поискайте от властите да разрешат връщането на кучето в България", завява Ван Дам във видео обръщението си.

Кучето Рая има български паспорт с ваксини от наш ветеринар. Собствениците го купуват в Норвегия, но местната агенция по безопасност на храните го отнема от тях. Оттам не признават поставените у нас ваксини, твърдят, че няма доказателства за произхода му и смятат, че е внесено в страната с търговска цел. Сега шансът на кучето е от БАБХ да потвърдят, че то е българско и да го приемат обратно в страната.

Жан-Клод Ван Дам празнува рожден ден днес, а дъщеря му - вчера. Във видеото той показа и своята чихуахуа и призовава всичките си почитатели да подарят на него и семейството му подарък, като помогнат за спасяването на Рая.

Спасен е животът на 3-месечната Рая, БАБХ разрешава връщането ѝ в България

Новините от днес и със задна дата