понеделник, 26 октомври 2020 г.

Италия предупреди за блокади из цяла Европа заради К-19

  

В понеделник италианското външно министерство посъветва италианците да не пътуват до други европейски страни поради нарастващите случаи на коронавирус и предупреди, че хората може да попаднат в капан в чужбина, ако се наложи забрана за пътуване, съобщава "Ройтерс".

"С оглед на влошената епидемиологична ситуация в Европа, външното министерство препоръчва на всички сънародници да избягват пътувания в чужбина, освен по строго необходими причини", се казва в изявление на уебсайта на министерството. 

"Трябва също така да се отбележи, че предвид големия брой инфекции в много европейски страни, по-нататъшните ограничения за пътуване в бъдеще не могат да бъдат изключени, което би рискувало да усложни всяко завръщане в Италия." 

Освен това министерството предупреди за опасностите от пътуването извън Европа. "Подобни проблеми с репатрирането могат да възникнат с много по-сериозни последици в случай на пътуване до дестинации извън ЕС". 

В нов рекорд почти половин милион нови коронавирусни инфекции са регистрирани в световен мащаб за 24-часа през уикенда, според данни на "Ройтерс".

Новините от днес и със задна дата