понеделник, 7 септември 2020 г.

Паднаха цените на морето, резервациите се увеличиха

 

От началото на септември все повече български туристи избират българското море за уикенд туризъм. Има скок и в т. нар. "резервации в последната минута".

По всичко личи, че септември се оказва месец, в който все повече български туристи правят своите резервации по родното Черноморие, особено когато говорим за уикенд туризъм.

Причините са няколко - времето е топло, морето е все така привлекателно, а от бранша са подготвили още по-атрактивни цени, предаде Нова телевизия.

Въпреки пандемията и наближаващия край на лятото в част от хотелите по Северното Черноморие усещат увеличение на резервациите от българи за уикендите.

"Нашите гости предпочитат уикенд туризма и този период за резервация. Резервират тип last minute, следят прогнозата за времето и правят резервации", казва Яница Константинова, която е управител на хотел.

"Избрахме септември заради по-голямото спокойствие по нашето Черноморие и заради по-изгодните оферти, разбира се", коментира Галина Божкова.

"Много сме доволни от офертите, локацията на хотела, обслужването и най-вече от спокойствието през месец септември", посочва Бойко Божков.

През септември хотелиерите са предвидили и атрактивни отстъпки, както в цените на нощувките, така и при пакетните услуги. "В момента отстъпките, които предлагаме, са между 30 и 40%", казва Яница Константинова.

В по-малките места за настаняване, като къщите за гости, също са подготвили отстъпки. Там цените са намалени с около 15%. "Около 30 евро на ден за двойна стая", казва Димитър Иванов - управител на къща за гости

От бранша се надяват септември да бъде все така успешен. А интересуващите се от офертите за почивка и отдих, могат да ги разгледат и в Грабо.бг, като кликнат тук:

Новините от днес и със задна дата