събота, 5 септември 2020 г.

До 22-23 септември ще може да се ходи на море и хората да се къпят

  

До 22-23 септември ще може да се ходи на море и хората да се къпят. Водата ще е 23-24 градуса. Това заяви в ефира на Нова телевизия климатологът проф. Георги Рачев. „Слънцето в момента се равнява на 10-15 април, но въпреки всичко температурите ще стигат до 34 градуса.

Днес живакът в Русе може да стигне до 38-39 градуса”, заяви проф. Рачев. „Валежите, които трябваше да бъдат в сряда, четвъртък и петък ще ги има, но в Западна България, но на изолирани места. Хората по морето на 5,6 и 7 могат да са спокойни, Ще им е добре”, каза той.

„В четвъртък петък ще имаме бури, а после идва златната есен. Температурите ще са 25-6 градуса. Минималните ще са свежи сутрин”, заяви синоптикът. 

„На 15-и септември не би трябвало да вали, но ще бъде леко хладно сутринта, затова сложете якета на децата. По обяд вече ще се затопли”, поясни той. 

До края на септември ще бъде онова късно и мързеливо море. Отивате на плаж от 10 и седите там до 4-5 следобед. Няма да се плашите от обедното слънце, то няма да е силно. Морската вода ще е топла, около 26-7 градуса. То ще изстива бавно”, смята Рачев. 

„Времето ще е чудесно за почивка и мисля, че по празниците много хора ще предпочетат да вземат последното море и застудяване”, добави климатологът. Есента ще бъде топла, а на запад нормална по отношение на валежите. На Изток има засушаване и предупреждавам, че редица от язовирите ще останат празни”, призна той. По думите му през септември времето ще е чудесно и за планина и за море.

Според проф. Рачев обаче, може да има голямо засушаване на Изток и пресъхване на различни водоеми.

Новините от днес и със задна дата