събота, 29 август 2020 г.

Наглост: Алчни румънци оплюха родното Черноморие

  

Румънците са на първо място по оплаквания от родния туризъм, след като традиционните лидери, британците, изчезнаха от българското Черноморие заради коронапандемията, пише "Телеграф". Това лято няма да има много туристи, а чужденците са още по-малко.

Според браншовиците, които са "категоризирали" гостите си, най-претенциозни тази година понякога без никакво основание са румънците, при които оплакванията са като национален спорт. 

"Даже си дават съвети по форуми във Фейсбук как по-качествено да се оплачат, а като го правят, разчитат да им върнат пари или да получат нещо безплатно отгоре", обяснява дългогодишен служител в хотел. Румънка веднъж поискала да забранят на дами да се пекат на плажа. Обяснила, че това развалило цялата ѝ почивка, защото мъжът ѝ през цялото време ги гледал и не ѝ обръщал внимание. Малкото гости руснаци пък обикновено се жалвали от бавното усложнено заради коронавируса обслужване.

Заради пандемията с коронавируса сезонът е пълен провал, но въпреки това свикналите с нелоялно отношение към туристите"бизнесмени" продължават да злоупотребяват. Примерите са единични, но петнят имиджа на родния туризъм и всички ни слагат под общ знаменател, коментират от бранша. Според тях повечето от оплакванията са по-скоро свързани не със самото организиране на пакетната почивка, а с условията в хотела, в който са отседнали или със забавяне при самото пътуване заради пречките, свързани с коронавируса. 

Най-често срещаното нарушение продължава да бъде разминаване между обещаното и това, което клиентът получава на място. Има случаи на некоректно обявяване на цените и услугите на плажа и други нарушения на правилата. Иначе редовните оплаквания са за неработещи климатици, слаб интернет или липса на сигнал в стаите, бавно обслужване и усложнени процедури заради предпазните мерки, коментират хотелиерите, които работят на Златните. 

В началото на сезона такса от 5 лв. за WiFi, която се предлага на плаж "Нирвана бийч" до яхтения порт в северната част на Златни пясъци, взриви мрежата с негативни коментари. Плажуващи коментираха също, че голяма част от офертите на хотелите са подвеждаща реклама, като влизат безплатни чадъри и шезлонги, влизащи в цената на резервацията. На място се оказвало, че те са безплатни само за хотелския басейн, а за морския плаж се плащано отделно , където дебеловрати момчета събирала парата. 

И там обаче имало проблеми въпреки малкия брой туристи и разредените чадъри - местата не достигали и се налагало туристите да стават рано и да си връзват кърпите по чадърите, за да си ги резервират. Друга нередност, пак свързана със сянката на плажа, е двойното таксуване. 

"Ние си плащаме сутринта, но като отидем до хотела за обяд, установяваме следобед, че нашият чадър е даден на други летовници, а на нас искат отново да платим, жалват недоволните. Според представители на хотелиерския бизнес именно неуредиците всяко лято по плажовете са една от причините българските туристи да се отказват да почиват по родното море.

Новините от днес и със задна дата