събота, 29 август 2020 г.

Извънредни новини за жената на Каплата, арестувана заради Янек Миланов

 

Освободиха от ареста в Дупница жената на задържания под домашен арест Васил Капланов.

Петя Николова е освободена тази сутрин към 7 ч. от районното в Дупница. Тя бе задържана вчера при спецоперацията в Дупница, свързана с издирването на изчезналия Янек Миланов.

Според запознати с нея са работили психолози, но тя е отказала да се подложи на изследване с полиграф.

Именно отношения между Николова и Миланов отпреди години са причина за действията на Капланов срещу изчезналия мъж, според източници БНТ.

Вчера Районният съд постави съпруга ѝ под домашен арест по обвинение за неправомерно съхраняване на боеприпас. За последно 43-годишният Янек е видян в колата на бившия охранител на братя Галеви - Васил Капланов.

На излизане от съдебната зала Капланов не пожела да отговори на журналистически въпроси за изчезването на Янек Миланов на 31 юли.

Анализ на събраните до момента данни за движението на Васил Капланов от вечерта на 31 юли до задържането му, свидетелски показания и данни за района, в който е изключен телефона на Янек Миланов са очертали територия от 120 кв.км, които разследващите проверят сантиметър по сантиметър.

Проверяват заведения в Дупница, свързвани с Васил Капланов и братя Галеви

Под надзора на прокуратурата на територията на Дупница и околните населени места днес са започнали съвместни проверки на търговски обекти, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В проверките участват служители на НАП, ГИТ, Икономическа полиция и ГДПБЗН. Действията са продължение на поетия ангажимент на главния прокурор Иван Гешев за недопускане на закононарушения на територията на община Дупница.

Според източници на БНТ проверяват заведения, чиято собственост е свързана с Капланов и братя Галеви. Вероятно част от заведенията ще бъдат затворени.

"Под надзора на прокуратурата продължават проверките в гр. Дупница от МВР и всички контролни органи на "бизнесите" на обв. Капланов и лица, свързани с т.нар. "братя Галеви". Ще направим всичко необходимо за спокойствието на жителите на града+, написа в Туитър главният прокурор Иван Гешев.


Новините от днес и със задна дата