понеделник, 31 август 2020 г.

Над 300 полицаи и жандармеристи търсиха Янек, съдът пак гледа мярката на Каплата

  

                                    Снимка: Bulphoto

Над 300 полицаи и жандармеристи се включиха в днешната акция по издирването на изчезналия преди месец дупничанин Янек Миланов в района на близкото село Крайници.

От Областната дирекция на МВР в Кюстендил съобщиха, че към екипите са се присъединили и конни полицаи.

Районът, който е претърсен, е западно от селото. Там за последно 43-годишният Янек Миланов е бил засечен от видеокамери в джипа на бившия охранител на Братя Галеви - Васил Капланов с прякор Каплата. След това следите на мъжа се губят.

Претърсва се район с площ над 120 кв. км., но до момента от акцията няма резултат. Очакванията са, че конната полиция може да извърши претърсване на районна на село Яребковица, от което отдавна са останали само полуразрушени и разрушени къщи. Селото е изключително трудно достъпно - необходими са или високопроходими джипове, или може да бъде достигнато пеша или с коне.

Междувременно наблюдаващият прокурор по досъдебното производство, образувано срещу Васил Капланов-Каплата, е внесъл в Окръжен съд - Кюстендил протест срещу определението на районните магистрати в Дупница относно наложената му мярката за неотклонение „домашен арест“.

Капланов е обвинен за това, че на 7 август в Дупница е държал голямо количество боеприпаси за огнестрелни оръжия, без да има надлежно разрешение. За това престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ от три до десет години.

С внесения в съда протест се иска изменение на мярката за неотклонение от „домашен арест“ в по-тежка „задържане под стража“.

Предстои произнасянето на съда.

Новините от днес и със задна дата