понеделник, 31 август 2020 г.

Мариана Векилска се връща на екран, става лице на БНТ

  

От септември популярната водеща Мариана Веклинска, която в началото на 2019 г. напусна ефира на bTV, за да работи към голяма европейска организация в Брюксел, отново се връща на екран. Този път обаче зрителите ще я видят в ефира на БНТ 1, където ще води новото предаване "България в 60 минути", което ще се излъчва всеки делничен ден.

"Това ще бъде предаване за живота в цялата му пъстрота, в което ще намира място градивното около нас, което често пропускаме. Връщам се на екран с радост и ентусиазъм и нямам търпение, заедно с колегите в страната и със зрителите, да се впуснем в едно невероятно приключение из цяла ни страна с #ИсториитеOколоНас", казва популярната журналистка.

Новият формат на БНТ е насочен към широката аудитория. В първите минути на телевизионната вечер екипът ще предложи преки включвания и репортажи по теми, които засягат всекидневния живот на хората, ще акцентира и върху любопитни инициативи, бизнес решения, обществени събития, образователни проекти, традиции... и всичко онова, което вълнува и движи местните общности. 

"БНТ от години разполага с най-добрите журналистически екипи в регионите. Така винаги успява да показва случващото се близо до хората и това, което пряко ги интересува. С новия формат искаме да превърнем това съдържание в програмен акцент на БНТ 1. Затова и предприехме тази необичайна за големите български телевизии промяна в началото на вечерния часови пояс. Изключително много се радвам, че опитен професионалист, като Мариана Векилска, се присъединява към нас. Заедно с колегите от регионалните центрове ще създадат предаване, което ежедневно ще надниква в най-интересните кътчета на България", споделя Емил Кошлуков, генерален директор на телевизията.

Мариана е от София. Завършила е столичната Английска гимназия и Университета за национално и световно стопанство, след което изкарва курс по драматично майсторство в Университета на Централна Флорида, САЩ.

Започва кариерата си на журналист, като водещ на първия сутрешен блок на Нова телевизия. По-късно е репортер и водещ в Канал 3. Със създаването на bTV се присъединява към екипа, като репортер, а малко по-късно става лице на сутрешния блок. През годините Мариана е била водещ на новините и на съботно-неделния сутрешен блок, репортер, продуцент и автор на кратки документални филми в медията. През 2019 г. заминава за Брюксел, след което се връща в България и става част от екипа по международна дейност на Националния военноисторически музей.


 

Новините от днес и със задна дата