Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодариха на членовете и симпатизантите на партията, които се събраха още рано сутринта в подкрепа на почетния председател в парка "Росенец".

"Изключително много се гордея с вас", каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

"И за сетен път заявявам, че много ви обичам", заяви той под бурни аплодисменти на присъстващите, които още от ранна утрин се събраха в негова подкрепа в парка.

"Опитахме се да стоим на дистанция от всичко, което се случва в страната през последните месеци. Видяхме до какво доведе войната на институциите. За съжаление виждаме, че държавата липсва - президентът води лични битки и не можа да разбере какво означава институцията му. Това, което се случи - да се смесват различни потоци, го направи ГЕРБ. Те търсеха провокация. Тази агресия беше символна, тя беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС", заяви и настоящият лидер на партията Мустафа Карадайъ.

"По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите", каза той по повод протеста на "плажуващите" от партията на Христо Иванов.