събота, 11 юли 2020 г.

Младен Маринов не приема оставката на шефа на полицията в Бургас

                           Снимка: Булфото
Не приемам оставката на директора на полицията в Бургас, защото се е действало правилно. Вероятно е да има провокации и тази вечер. Имаме опасения от групи, които ще провокират насилие в тъмната част на денонощието.Това каза на извънреден брифинг вътрешният министър Младен Маринов.

"Смятам, че полицията в случая беше на мястото и единственото правилно решение беше да не се допусне съприкосновението на две противостоящи групи", добави той.

Младенов добави, че полицейските служители са инструктирани да не отговарят на провокации, но ако са нападани, няма как да не отговорят.

"Ще бъде направена проверка на ситуацията с пострадали протестиращи и дали има превишаване на правомощията, каза още той.

Относно отказа на Ахмед Доган и Делян Пеевски от охрана от НСО, главният секретар на МВР Ивайло Иванов каза, че е задвижена процедура."Дали сме нашите документи, поставени сме пред ситуация - отказ от охрана, по закон от охрана не могат да се откажат само три лица - президентът, председателят на НС и премиерът. Всички други, които са охранявани с решение на комисията, имат право на отказ, и ние сме длъжни да се съобразим с това", каза Иванов.

Новините от днес и със задна дата