четвъртък, 9 юли 2020 г.

ДАНС отне достъпа до класифицирана информация на Пламен Узунов и Илия Милушев

ДАНС следи продажбата на апартаменти - Общество - Стандарт Нюз
Държавна агенция "Национална сигурност" отне допуска до класифицирана информация на съветника по сигурност и отбрана на държавния глава Илия Милушев и на секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов.

На Милушев е отнето разрешението за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“, а на Узунов е връчен отказ за достъп до класифицирана информация до ниво „Строго секретно“.

"Лицата са висши служители в Администрацията на президента на България. В хода на осъществяване на законово регламентираните функции на ДАНС, за същите лица са придобити данни за ненадеждност от гледна точка на сигурността и опазването на тайната по смисъла на Закона за защита на класифицираната информация", пише в официалното съобщение на агенцията.

Преди седмица Пламен Узунов бе разпитван в Националното следствие, като една от причините за повторно даване на обяснения, след като вече веднъж беше призован, бе опит за унищожаване на единия от трите телефони, които е използвал през последните две години.

Първият разпит на секретаря на президента по правни въпроси бе заради чат-разговори с обвиняемия бизнесмен Пламен Бобоков.

Новините от днес и със задна дата