петък, 1 май 2020 г.

Маските на открито вече не са задължителни!

Здравният министър отмени една от най-мразените забрани заради COVID-19 - 0
Здравният министър Кирил Ананиев издаде днес заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места, съобщи Министерството на здравеопазването. Това стана след среща между министър-председателя Бойко Борисов и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19.
В заповедта се посочва, че „всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“.

На брифинга днес сутринта на Националния оперативен щаб бе съобщено, че се обсъжда отпадането на задължителните маски на открито.

В заповедта се посочва, че „всички лица, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата“. На брифинга днес сутринта на Националния оперативен щаб бе съобщено, че се обсъжда отпадането на задължителните маски на открито.

Новините от днес и със задна дата