понеделник, 4 май 2020 г.

Остава хладно и ветровито, затопля се едва в края на седмицата

Слънчев ден и затопляне на времето
През следващите няколко дни ще бъд епо-хладно от обичайното за месеца май.

Днес облачността ще бъде променлива, често значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър.  Дневните температури ще бъдат доста по-ниски от обичайните за месец май - от около 11 до 16 градуса, малко по-високи в крайните североизточни и северозападни райони - до около 18, 19 градуса.

НИМХ е обявил жълт код за 7 области в източната и североизточна част на страната.

Краткотрайни локални превалявания от дъжд са възможни на отделни места, а по-съществени валежи ще има в крайните североизточни райони. Там и ще прегърми, не са изключени и локални слаби градушки.

През нощта облачността ще намалява, а слаби краткотрайни валежи ще има само на места в източните райони на страната.  Минималните температури ще бъдат от 4-5 до 10 градуса.

Утре ще се развива купеста облачност и на отделни места в Източна България ще превали краткотраен дъжд. Температурите ще се повишат и ще бъдат от 17 до 23 градуса. Ще духа умерен западен вятър.

В сряда минималните температури ще останат без промяна, предимно от 5 до 10 градуса. През деня вятърът ще се ориентира отново от северозапад  и ще се усили - в северозападните райони - до умерен и силен. Температурите отново ще се понижат и ще бъдат от 11 до 16 градуса. На места ще превали дъжд, главно в източните, южните райони и около планините.

Без съществена промяна; хладно, ветровито, с температури под обичайните за месеца, ще бъде времето и  в четвъртък. Температурите ще останат без съществена промяна. Слаби превалявания са възможни в източната половина на страната.

В петък ще остане хладно, но температурите слабо ще се повишат и  на места ще достигнат стойности около 20 градуса. Превалявания ще има само на отделни места в източните райони.

Повишението на температурите ще продължи и в събота и неделя, а най-осезаемо ще се затопли в последния ден на седмицата.

Новините от днес и със задна дата