сряда, 6 май 2020 г.

Делото за дребно хулиганство срещу Жени Калканджиева ще се гледа следващия месец

Делото за дребно хулиганство срещу Жени Калканджиева ще се гледа по същество на 25 юни. Това реши днес Районният съд в София. Магистратите поискаха да бъдат разпитани всички свидетели, присъствали на бурната нощ между Мис България и съседите ѝ. Прокуратурата днес повдигна обвинения на Калканджиева и тя бе освободена от ареста. В съдебна зала отрекла почти всичко, което се случи в нощта навръх Гергьовден, съобщава Glas.bg.
Снощи Евгения Калканджиева бе задържана от полицаи на Шесто РУ заради съседски скандал.
В ареста с нея бе отведен и синът ѝ, който по-късно близки на семейството са прибрали при тях. Две седмици по-рано съпругът на „Мис България-1995“ –Стефан Манов-Тачо, преби съсед и също бе задържан.
В момента Тачо е на свобода с гаранция от 5000 лева. Жени Калканджиева доброволно говори за конфликта между нея и съседите й пред екипа ни, минути преди да бъде задържана от полицията. Тя обясни, че не вижда проблем да хвърля яйца през терасата си по коли, паркирани пред кооперацията, в която живее. Не вижда и проблем, мъжът ѝ Тачо да нанася побой на съсед. Как се стигна до арест?
„Около 19.00 часа Евгения слезе на нашия етаж и изсипа някакви хартийки пред вратата и започна да блъска ида обижда отвън. Отворихме вратата да видим какъв е проблема този път. Като излязохме, тя започна да удря мама, да я обижда, и да говори за баща ми, който е починал преди 8 години. Извикахме полиция, затворихме се в колата да сме далече от нея. Извикахме и линейка, защото мама не беше добре. “, разказа Маги Захариева.

Спорът не приключва и се стига до това полицаите от Шесто РУ два пъти да проверяват какво се случва в кооперацията в квартал „Бояна“. Съвсем друга е версията на Жени Калканджиева. „Едни хора искат да ме използват за пари. Изгоних мъжа ми, от две седмици го няма. Няма да напусна! Искам това да го знае целият български народ. Ние не сме зли хора! Няма да се изнеса! Криза е и нямам пари! Тачо е платил 5 000 лева за гаранция и 2 000лева за адвокат. Ние сме просто истински хора!“, обясни пред Glas.bg Калканджиева.
Две седмици по-рано съпругът на Калканджиева –Стефан Манов –Тачо бе задържан заради побой над съсед. В момента съседите на Калканджиева правят подписка тя да напусне кооперацията.

Новините от днес и със задна дата