четвъртък, 7 май 2020 г.

Стартира приемът за първи клас в бургаските училища – направете го онлайн

* 2482 деца са приети на първо класиране в бургаските ясли и детски градини

На 12 май, вторник, от 08.00 часа бургаската електронна система за прием в първи клас ще бъде активирана в режим за кандидатстване.

Заради опасността от заразяване и разпространение на коронавирусна инфекция и наложените противоепидемични мерки в затворени пространства, Община Бургас призовава всички родители да се възползват от предимствата на електронната система за записване и регистрират децата си от вкъщи, без да излизат.

Тези от тях, които наистина нямат възможност да направят това онлайн, могат да подадат регистрационния талон на място в даденото учебно заведение, спазвайки изискванията за безопасност като задължително носене на предпазна маска.

Директорите на бургаските училища вече правят необходимата организация за дезинфекция на помещенията и отстояние, като родителите ще влизат вътре по един, за да няма струпване на хора. Служител от съответното учебно заведение ще попълни електронния формуляр пред родителя и ще му даде индивидуална парола за достъп до класирането, с който може да провери резултатите, веднага щом бъдат обявени.

Родителите, които ще използват платформата, могат да се запознаят с нея предварително на официалната страница на Община Бургас в раздел: "Е-услуги" или директно на:

https://www.uburgas.org/

Първият етап на записване ще продължи до 18.00 часа на 22 май, а резултатите от класирането ще бъдат обявени на 3 юни в електронната система. Родителите на приетите на първо класиране деца ще могат да ги запишат в срок от 5 до 12 юни. Обявяването на останалите свободни места след първо класиране ще се извърши на 16 юни.

Родителите трябва да знаят, че най-много точки при кандидатстване носи адресната регистрация на детето. Ако вашето дете е живяло над 3 години на декларирания постоянен или настоящ адрес, попадащ в прилежащия район на предпочитаното от вас училище, ще получите 300 точки. За сравнение - дете с постоянен или настоящ адрес, който е извън съответния прилежащ район на даденото училище, ще получи едва 1 точка.

Днес, 7 май, излезе първото класиране за записване в детски ясли, градини и полудневни подготвителни групи в училища в Бургас. 2482 са приетите на първо класиране деца в бургаски детски заведения. Те трябва да бъдат записани от 10.00 часа на 11 май до 18.00 часа на 18 май. Поради изискванията за безопасност, записването за учебната 2020-2021 г. ще се извършва по телефон и електронна поща, а не на място в детското заведение.

Родителите, чиито деца не са приети на първо класиране, могат да променят реда на желанията за второ класиране от 22 до 29 май.


Новините от днес и със задна дата