вторник, 5 май 2020 г.

Страшни разкрития от лекаря, излекувал Борис Джонсън

Страшни разкрития от лекаря, излекувал Борис Джонсън - 0
Един от лекарите, излекували британския премиер Борис Джонсън от COVID-19, направи шокиращо изявление. Професор Никълъс Харт обяви, че коронавирусната инфекция представлява полиомиелитът на нашето време. Според неговите думи всички, които са преболедували COVID-19, ще имат здравословни проблеми за дълго време, съобщава "Дейли Мейл".
„Пациентите имат леки, умерени и тежки заболявания - написа в Туитър Никълъс Харт още в самото начало на коронавирусната епидемия. - Голям брой пациенти с COVID-19 ще придобият физическа, когнитивна и психологическа инвалидност след коронавируса. Това ще изисква дългосрочно лечение."
22 март, ден преди въвеждането на режим на тотална самоизолация във Великобритания, професор Харт отново пише в своя микроблог: "Зов за помощ.
Работя по 18 часа на ден, подобно на други лекари, за да защитя нашите пациенти. Коронавирусът е сериозно заболяване. И искам да внимавате, помислете за вашата безопасност. Затова останете вкъщи.

Сравнението с полиомиелита не е избрано случайно. Това е остро инфекциозно заболяване, което засяга гръбначния мозък и нарушава нервната система, което води до парализа. Полиомиелитът може да доведе до смърт или инвалидност през целия живот.
В края на 80-те години на миналия век, благодарение на масовата ваксинация, е станало възможно да се намали броят на случаите на заболяването. От 2002 г. в ЕС, САЩ, Австралия и Русия няма нито един случай на полиомиелит./БЛИЦ

Новините от днес и със задна дата