петък, 15 май 2020 г.

Ето го сътворилия зверско меле в супермаркет, заради една маска


50-годишният Васил Станчев, който е криминално проявен, и 18-годишният му доведен син Иван са задържаните за побоя над охранителя на голям супермаркет в бургаския жк. "Славейков". Това пише "Флагман". Васил е завършил Висшето училище по сигурност и икономика. Работи в голямо казино, показа проверка.
Той бе закопчан, след като нападна гарда на супермаркета заради това, че не искал да го пусне в обекта без маска. Припомняме, че екшънът се разиграл снощи, около 21 часа. Първоначално охранителят отказал достъп на Васил и Иван. Двамата си тръгнали, но изглежда толкова много са се ядосали, че малко по-късно са се върнали.
С мръсна газ са спрели колата си пред входа на супермаркета и атакували охранителя, който съвестно си е свършил работата. Записът от видеокамерите показва, че Васил директно се насочва към него и го удря с твърд предмет в главата. Иван му помага в изблика на ярост. И двамата са направили самопризнания, узна наш репортер.

От ръководството на супермаркета увериха, че пострадалият е в добро здравословно състояние, но днес не е бил на работа. "Не толерираме подобно поведение. За щастие охранителят е добре. Ще съдействаме на полицията", посочиха от търговската верига.
По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 131 ал.1 от НК, което означава, че могат да отнесат до 2 години затвор или пробация за нанасяне на телесна повреда на длъжностно лице. Васил Станчев е направил самопризнания за побоя.

Новините от днес и със задна дата