сряда, 6 май 2020 г.

Борисов заговори за извънредното положение и опасна смъртност навръх Гергьовден ВИДЕО

"Нашите специални части имат най-доброто, което може да се желае. Това българите трябва да го знаят!" Това заяви премиерът Бойко Борисов.
Припомняме, че той изненадващо се появи в Црънча, където присъства на демонстрациите на военните навръх празника на българската армия.
"Днес имаме антирекорд на фона на едно одушевление - има 30 000 загинали от коронавирус за днес в Европа. Всички, които служат на първа линия трябва да се подготвят да работят още дълго време.
Честит празник на всички храбри българи, дори и на тези, които стояха вкъщи и спазваха карантина - те също са храбри", каза Борисов. Имам симпатии към войските, защото не само, че са изключително подготвени, ами и когато имахме мигранти действаха изключително адекватно", категоричен бе премиерът. Военните от Црънча показаха на премиера военна техника от ново поколение.
"Това е бъдещето – няма пилот, няма жертви, а само материали щети. Гордеем се с такива като Вас", категоричен бе Борисов. "Пуснахме КПП-тата, за да пътуват хората и да няма на клъстери зараза. Но виждате идват от чужбина и сея заразата. Това поставя и въпроса как ще започне туризмът, защото представете си цял заразен хотел. Нищо не е преминало, нищо не се знае как ще се развие. Нищо не сме разхлабили, което да промени рамката на карантината", допълни премиерът. Той бе категоричен, че България е с най-либерални мерки.
"Извънредното положение ще бъде прекратено на 13 май", заяви Борисов. "Веднага ще затворим всичко на ново, ако има нов пик. Бързо и на място ще притиснем всичко. Недисциплинирано и даже престъпно е това, което направиха тези, прибрали се от Нидерландия", предупреди премиерът.

Новините от днес и със задна дата