сряда, 13 май 2020 г.

20-годишен бизнесмен и феновете искат акциите на "Левски"

20-годишният Венцислав Манчовски, който е председател на управителния съвет на строителната фирма "ЖИ-ПИ-Груп", изрази официално желание да вземе акциите на футболния клуб Левски, които в момента са на стадион "Георги Аспарухов".

Младият предприемач написа официално писмо до медиите, в което декларира, че ще работи за стабилизиране на Левски до 2-3 месеца и подобряване на финансовото му състояние.

Манчовски добавя, че 80% от годишната печалба на "ЖИ-ПИ-Груп" ще се предоставя на клуба.

В същото време фен организацията на "сините" тръст "Синя България" изрази становище, с което призова клубът да придобие акциите, като към момента притежава дял от 10%.

Организацията нарече днешните събития "унизителни" и е категорична, че те накърняват историята на Левски. От тръста искат "левскарската общност сама да се активизира и да определи бъдещето на любимия си футболен клуб".

"С оглед на поредното "подхвърляне" на акциите на ПФК "Левски" АД, УС на Тръст "Синя България" смята, че единственият верен ход е въпросните акции да бъдат безвъзмездно придобити от футболния клуб. Така всички участници в този унизителен за левскарството процес ще докажат, че не желаят клубът да бъде разменна монета в политически и икономически спорове", написаха от тръста.

Остава и вариантът, при който акциите да се прехвърлят на баскетболни треньор Тити Папазов, който в последните дни също изрази желание да стабилизира клуба./corner.dir.bg

Новините от днес и със задна дата