сряда, 6 май 2020 г.

Осъдени на смърт: В Ню Йорк забраниха на парамедиците да реанимират пациенти с инфаркт и К-19

Курс за професионален Парамедик
Властите на щата Ню Йорк решиха да не „реанимират“ пациенти със сърдечно-съдови заболявания , съобщава New York Post. Новата директива призовава спешните работници да не се опитват да помогнат на онези пациенти, чието сърце е спряло по времето, когато лекарите са пристигнали на местопроизшествието.
Това се дължи на претовареността на медицинската система на фона на огнището на коронавирусна инфекция. „Те не дават шанс на хората за бъдещ живот“, казва Орен Барзилай, ръководител на градския съюз, който включва ЕМТ и фелдшери, „Нашата работа е да върнем пациентите към живот. Това ръководство отнема от нас тази възможност."
Преди това парамедиците са правили всичко необходимо в продължение на поне 20 минути, за да върнат жертвата към живот. Сега са получили нови инструкции - да не реанимират. „Това е необходима мярка, когато се обаждате на пациент с COVID-19, за да защитите здравето и безопасността на доставчиците на EMS услуги, да ограничите взаимодействието им с пациента, да запазите ресурсите и да осигурите оптимално използване на оборудването, за да спасите най-голям брой животи“, се казва в инструкция на здравния департамент миналата седмица.
Този месец Регионалният съвет за спешни случаи в Ню Йорк, който ръководи аварийните служби на града, вече издаде подобно ръководство. Според него пациенти със сърдечен арест, на които не може да се помогне на място, не трябва да бъдат отвеждани в болницата за по-нататъшно лечение.

Преди това, в съответствие с директивата на областния съвет, на спешните служители беше поръчано да работят с пациенти със сърдечен арест на място до 20 минути, но новото ръководство на Министерството на здравеопазването отменя това решение.
"Сега няма да ви бъдат дадени 20 минути, ако нямате пулс", заявява ветеранът за спешни случаи на FDNY, като се позовава на пациенти със сърдечна недостатъчност, които нямат сърдечен пулс, когато пристигат фелдшери. Те просто те оставят да умреш."

Новините от днес и със задна дата