вторник, 7 април 2020 г.

Драма: Лекарка от огнището на COVID-19 в Ню Йорк написа предсмъртно съобщение на децата си

Драма: Лекарка от огнището на COVID-19 в Ню Йорк написа предсмъртно съобщение на децата си СНИМКИ - 0
Лекарката хирург Корнелия Григс от обхванатия от епидемията от коронавирус Ню Йорк, ежедневно разказва на 15 хиляди последователи в Twitter за тежките си работни дни.
Тя стана популярна съвсем наскоро, когато публикува статия в New York Times за работата на лекарите в авангарда на борбата с коварния COVID-19. Заедно с колегите си Григс се бори за живота на пациентите, прекарвайки изтощаващи часове на работа.
Има сериозен недостиг на средствата за защита и тя, както и колегите ѝ много се страхуват да не се заразят.
Преди дни Корнелия е оставила в Twitter кратко обръщение към малките си деца в случай на трагедия. Тя отбелязва, че синът и дъщеря ѝ едва ли биха я разпознали в медицинската ѝ екипировка.
"Децата ми са твърде малки, за да го прочетат сега. Те едва ли ме разпознават в защитния костюм. Но ако ме загубят поради коронавируса, искам да знаят: майка им се е опитвала с всички сили да си свърши добре работата", написа лекарката. Тя добавя към своя туит хаштага #GetMePPE, което означава „дайте ми лични предпазни средства“.
По този начин тя се е опитала да привлече вниманието към острия недостиг на тези средства в болниците, където лекарите директно взаимодействат със заразени от COVID-19.
Това трогателно съобщение стана популярно за броени часове и набра над 600 хиляди харесвания, 130 хиляди споделяния и повече от 9000 коментара. По-рано в статията си за New York Times Корнелия Григс разкри ужасните условия, при които лекарите са принудени да работят, като имат голяма нужда от защитни костюми.
Припомняме, че в Италия починаха повече от 60 лекари, поради липса на нужното защитно облекло и предпазни средства.

Новините от днес и със задна дата