петък, 10 април 2020 г.

Боил Банов не знае кога ще плати акта за пушене, защото няма заплата

"Извинявам се за това нещо на обществото, не е правилно". Това заяви днес министърът на културата Боил Банов в Министерски съвет по повод акта, който му бе съставен от РЗИ затова, че пуши на работното си място.

От думите на министъра стана ясно, че все още не му е връчен акта, но очаква това да се случи днес.

"Ядът ми мина, но не е правилно. Сега ще видим как ще го платя и какви са законовите срокове, малко в повече ми дойде, защото и заплати няма", каза Боил Банов.

Той коментира глобата си и вчера пред bTV: "Не съм знаел, че има запис, но знаел - не знаел, съжалявам. Опитвам се да ги откажа тези цигари, но в тази тежка ситуация ми е трудно. Дано пък това ми даде повод", каза Банов. А после добави, че за първи път му се случва да пуши в кабинета си.

Вчера стана ясно, че Столичната Регионална здравна инспекция (РЗИ) е наложила акт на министъра по сигнал на гражданин. Добричлията Стойчо Стойчев, който на 23 март вечерта гледал вкъщи телевизионен репортаж за действия на правителството във връзка с коронавируса. Заседанието на правителството се проведе онлайн, а на него се вижда, че Боил Банов е замъглен в дим в кабинета си, докато се включва наживо.

Тогава гражданинът подал сигнал по електронната поща до приемната на правителството, РЗИ и няколко медии.


Новините от днес и със задна дата