четвъртък, 30 април 2020 г.

В Германия установиха защо падат мъртви птици от небето

В Германия установиха защо падат мъртви птици от небето - 0
В Германия са започнали масово да умират птици. Специалистите са установили, че причината за гибелта се крие в пневмонията. Отбелязва се, че симптомите при синигерите са предимно нетипични и за съжаление птиците не могат да преодолеят болестта, съобщават световните издания, вижте още ТУК.
Според данните на учените, заболяването при птиците се дължи на бактерията Suttonellaornithocola, която не е опасна за хората и другите животни.
В същото време специалистите призовават гражданите да не се приближават твърде близо до болните птици.
Учените също така молят синигерите да не бъдат хранени на местата на масовата им инфекция, така че здравите птици да не се разболеят. Какво се случва!?  Най-вероятно заразяването става по въздушно-капков път.
Според статистиката, над 26 хиляди птици са умрели през последните 15 дни. Бактерията най-много засяга именно синигерите, въпреки че е имало случаи на инфекция и на други птици. Плашещ брой трупове е имало в Рейнланд-Пфалц, Хесен и Северен Рейн-Вестфалия.
През 1996 г. бактерията Suttonellaornithocola предизвика падането на птици в Англия и Уелс. В Германия напастта достигна едва през 2018 година.

Новините от днес и със задна дата