сряда, 15 април 2020 г.

Бойко Борисов за Великден: Задачата ми е да ви опазя живи - край!

Знае ли Бойко Борисов как се слага маска? (видео)
На никой не му е приятно да си седи вкъщи, всички бизнеси, които могат да работят - работят. Тези, които не могат ще ги компенсираме. Задачата ми е да ви опазя живи - край! В момента светът е болен. Това заяви пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който направи инспекция на строежа на тунел "Железница" и автомагистрала "Струма".

В коментар за предстоящите великденски празници и по-строгите мерки, министър-председателят бе категоричен, че трябва да се спазва заповедта на здравния министър Кирил Ананиев, която бе подкрепена и от Националния оперативен щаб.

"Нищо по-добро не е приложила някоя страна от България. Всички мои колеги, които го наричаха "леко грипче" и се правеха на бабаити, сега като хилядите трупове ги слагат по найлонови чували и няма къде да ги погребат, ние, Господ да е с нас (прекръства се - бел.ред), така да минем. Така че, ще започвам и свършвам с едно - искам да запазим българите живи и здрави", каза Борисов и допълни, че е убеден, че до месеци ще има ваксина срещу коронавируса.

"Всеки ден питах доктора кога ще хвърля патерицата, за да ходя, той казваше 31-ия ден. Сингапур и подобни, които се даваха за пример за един ден имат повече от България. Разпети петък работят само такива като нас и няколко сектора, други не могат да напускат областните градове . Разпоредих на министъра да пуснем пазарите и четвъртък и в понеделник. За три дни съм си сложил лук и той не се спарва. Извинявам се на този, дето показваше как му изсъхнал лукът, няма да изсъхне за една нощ. Мисля, че с веригите ще намерим разумния вариант", добави премиерът.

Той обяви, че е много доволен от напредъка на строителството на тунела "Железница" и магистрала "Струма".

"На строежа работят стотици хора, които хранят семейства. Всички работници спазват стриктно противоепидемичните мерки. Дори работниците, които са сами в камионите, са с маски", допълни Борисов.

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който придружава министър-председателя, обясни, че тунел "Железница" ще бъде най-дългият шосеен тунел за автомобили и тежкотоварни МПС-та в страната. Той посочи, че вече около 600 метра от тунела вече са изкопани. От южната страна на тунела вече са прокопани около 250 метра и около 370-380 метра от северната страна. Общата дължина на тунел "Железница" ще бъде около 2 километра.

Преди да отпътува за Банско, министър-председателят бе попитан за президента Румен Радев, но отговори лаконично: "Не искам да говоря за този човек".

Новините от днес и със задна дата