вторник, 7 април 2020 г.

Внезапно почина двойникът на Парцалев в Бургас

Бургазлията Николай Вълчев, който бе двойник на великия Георги Парцалев, е починал внезапно, информира "Флагман". 60-годишният Вълчев е издъхнал в дома си вчера от масивен инфаркт.
От години той имаше проблеми с разширени вени на краката, предполага се, че е имал откъснат тромб, който е запушил коронарните съдове, коментираха жители на кв. Крайморие.
Днес, най-близките му го изпратиха до Вечния му дом. Погребалната процесия премина през квартала, а опечалените спазваха необходимата дистанция – движиха се на двойки и имаха по 2-3 метра разстояние.
От дълги години Николай бе същинска знаменитост в курортния кв. Крайморие, където работеше като сервитьор в едно от заведенията на главната улица. Туристите бяха удивени от приликата му с легендарния български актьор, наричаха го „Чичо Манчо“ (образът на Парцалев в един от знаменитите му филми – „С деца на море“)
А за бургазлии той си беше просто Джона или чичо Ники – най-големият добряк на света, запален рибар, шегаджия, бохемът на кв.Крайморие. Николай Вълчев трябваше наскоро да се пенсионира, чакаше и немска пенсия, където бе работил доста време.

Споделяше, че ще се отдаде на хобито си – ще си вземе лодка и ще лови риба по цял ден, а от време навреме ще се връща в някое заведение и само за забавление ще разнася таблата. Уви, съдбата отне неговата мечта! Малцина знаят, че всъщност Николай беше роднина на Георги Парцалев. Родата им е от град Левски, и с големия актьор са братовчеди.

Новините от днес и със задна дата