неделя, 5 април 2020 г.

Семейство кръсти новородените си близнаци Ковид и Корона

Когато става дума за избирането на имена на новородени, много родители черпят вдъхновение от странни, а понякога и скандални източници.
Случаят с индийско семейство определено е такъв, тъй като те решават да кръстят новородените си близнаци на пандемията от коронавирус, информира Complex.com.
Според Hindustan Times, семейство от Райпур се сдобило с близнаци на 27 март, по времето, когато в Индия вече бе наложена национална карантина. Майката на близнаците Прийти Верма, казва пред изданието, че е избрала да даде на момчето и на момичето имената "Ковид" и "Корона," респективно, определяйки това свое решение като опит да направи иначе ужасната ситуация малко по-положителна.
Верма също така обяснява, че със съпруга ѝ трябвало да преодолеят редица пречки в часовете преди раждането. Въпреки че съпругът ѝ успява да осигури линейка, тя е спирана от полицията на няколко пъти по пътя ѝ към болницата.
Вирусът е опасен и животозастрашаващ, но избухването на заразата накара хората да се фокусират повече върху личната хигиена и да привикнат и към други добри навици. Затова се бяхме замисляли за тези имена.

Когато служителите в болницата започнаха да наричат бебетата Корона и Ковид, взехме окончателно решение това да са техните имена, казва още Верма. Семейството обаче посочва, че е отворено към идеята имената на децата да бъдат сменени след време.

Новините от днес и със задна дата