петък, 10 април 2020 г.

Председателят на Фармацевтичния съюз с обвинение за всяване на паника

Председателят на Българския фармацевтичен съюз Асена Стоименова има повдигнато обвинение от прокуратурата за всяване на паника.

"Във връзка със серия от изявления, будещи неоснователна тревога у гражданите, в условията на въведено извънредно положение - Асена Стоименова, председател на Българския фармацевтичен съюз, е привлечена към наказателна отговорност за престъпление по чл. 326 от НК", съобщават от прокуратурата.

Според тях деянието ѝ е "с висока обществена опасност, изразяваща се в отправяне на неоснователни твърдения за очаквана липса на медикаменти".

Става въпрос за нейни медийни участия пред БНТ и БНР.

Спрямо Стоименова е взета мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 20 000 лв. Разследването е под надзора на Софийската районна прокуратура продължава.

В своя позиция, публикувана на сайта на Българския фармацевтичен съюз, професор Асена Стоименова заявява, че целта на медийните изяви е била да се информира българското общество по важни теми. И още - че всяко нейно послание или твърдение почива на 25-годишен опит във фармацевтичния сектор.

Новините от днес и със задна дата