Двама души са задържани като физически извършители на побоя над Слави Ангелов, предаде БНТ. Това са ММА бойците - Любо Делев и Павел Георгиев, уточняват от Националната телевизия.

Те са известни като тартори на футболните хулигани и част от "Левски - София - Запад".

Днес бе проведена масирана полицейска акция в столичния квартал "Подуяне" във връзка с разследване срещу организирана престъпна група. Главният прокурор Иван Гешев даде подробности и на свой ред заяви, че побоят над журналиста е като атентат срещу държавата.

Припомняме, че при полицейската операция днес има много задържани. Сред тях са двамата нападатели на журналиста, както и поръчителите на жестокото престъпление. По-късно беше хванат и трети участник в атаката. По неофициална информация е открит и мобилния телефон на Ангелов. 

Журналистът бе нападнат и пребит жестоко с метални тръби пред дома си на 17 март. Тогава записи от камерите в района на нападението бяха иззети, а извършителите на побоя се издирваха оттогава.



В същото време още един виден фен на Левски, кикбоксьорът Даниел Илиев публично опроверга слуховете, че също е сред задържаните. Той писа в социалните мрежи, алармирайки, че името му е "забъркано в грозен инцидент, към който няма никакво отношение".

Ето какво написа:

Скъпи приятели,

Името ми беше забъркано в грозен инцидент, свързан с побой над журналиста Слави Ангелов, към който нямам никакво отношение. Никога не съм твърдял, че съм светец, но не приемам да бъда сочен с пръст за неща, които не съм вършил, колкото и удобно да е това за някои.

Да, в миналото живота ми не е бил лесен, но това не ме прави престъпник. Участвам в битки, но го правя само в залата. Вярвам, че извършителите на тази грозна постъпка скоро ше бъдат разкрити от полицията, а на журналиста желая бързо възстановяване.


Аз имам само една посока - напред и само една цел - нови победи на ринга!