четвъртък, 9 април 2020 г.

По 8 лева за шезлонг и чадър в Черноморец, търси се стопанин за плажа в Обзор

Новият концесионер на морски плаж "Черноморец-юг", община Созопол, е "Сискор" ЕООД, съобщи пресслужбата на кабинета. лаж.

Концесионерът се задължава за целия срок на договора за концесия от 20 г. да предоставя цена за 1 бр. чадър в размер до 8 лв. с ДДС и цена за 1 бр. шезлонг в размер до 8 лв. с ДДС в зоната за платени плажни принадлежности на морския плаж.

Годишното концесионно възнаграждение за първата година от срока на концесията е в размер на 136 018,29 лв. без ДДС.

Предложеният от концесионера размер на инвестиции за организация на спортно-развлекателни дейности на морския плаж за целия срок на концесията е 216 216 лв. с включен ДДС.

Министерският съвет откри и процедура за възлагане на концесия за морски плаж "Обзор - централен", община Несебър. Предлага се срокът на концесията да е 20 години. Той е обоснован от гледна точка на срока за откупуване на инвестициите и визията за дългосрочно развитие на морския плаж.

Размерът на минималното годишно концесионно възнаграждение е 128 123,38 лева без ДДС.

С настоящото решение се цели да се обезпечи морски плаж "Обзор - централен", община Несебър, област Бургас, със задължителните дейности по ЗУЧК - осигуряване на водното спасяване, обезпечаване на прилежащата акватория, здравното и медицинското обслужване и санитарно-хигиенното поддържане на морския плаж и предоставяне на услуги от обществен интерес, се посочва в прессъобщението.

Новините от днес и със задна дата