неделя, 26 април 2020 г.

Стана ясно кой е бургазлията, последна жертва на К-19 у нас


Бившият общински съветник, полк. Кирил Петков е починал от коронавирус, съобщава "Флагман". Драмата е в семейството е огромна, тъй като уважаваният в Бургас бивш военен офицер, е заразен в столичната клиника „Света София“ преди около 20-ина дни. Той е бил там за процедура по химиотерапия, лекувал е онкозаболяване. COVID-19 взе нова жертва у нас, броят на заразените вече е...
Прибрал се е у дома на 4-ти април, след което се е чувствал продължително време неразположен. Предполагал е, че става въпрос за неразположение от трудно поносимите лекарства. Полк. Петков е бил тестван за Ковид 19 едва след като в софийската болница е установено гнездо
На заразата и е започнало издирването на контактни лица. Бившият общински съветник е бил настанен в Инфекциозното отделение точно преди 8 дни. Състоянието му ту се подобрявало, ту се влошавало.
Поставен е на кислородна терапия, но снощи, около 3 часа, сърцето му не е издържало и е починал. Това обаче не е всичко, защото се е оказало, че без да знае, полк. Петков е заразил и най-близките си. В болничната стая в Бургас до него е лежал близък роднина, който го е превозил от София до родния си град след изписването му от химеотерапевтичната процедура.

Заразени са още двама членове на семейството му, но тяхното състояние не е влошено и те се наблюдават от здравните власти. Полк. Кирил Петков беше безспорен авторитет в обществено-политически живот на града. Той бе общински съветник от БСП в мандата 2015-2019 година.

Новините от днес и със задна дата