неделя, 15 март 2020 г.

Италиански лекари сензационно: Това лекарство може да убие COVID-19


В болница в Неапол тестват лекарство за артрит в борбата срещу COVID-19. Пауло Асчиерто, онколог в Института Паскал в Неапол обяснява, че лекарството Tocilizumab работи срещу пневмонията, причинена от коронавируса. Вече е изпробвано върху двама пациенти, които са показали бързо подобрение за последните 24 часа, уточнява pogled.info.
В момента шест болни се лекуват с Tocilizumab. Попринцип лекарството е за артрит и не е регистрирано за подобен вид заболявания, но терапията с него вече се разпространява и в други болници в Бергамо, Милано и Фано.
Медиците от Института Паскал в Неапол наблюдават положителен ефект от лечението на пациенти с коронавирус и искат разширяване на протокола за експериментално лечение с препарата, за да могат да тестват лечението в по-голям мащаб.

"Ако ефикасността на лекарството се потвърди, то ще бъде наш ценен съюзник в съкращаване времето за оздравяване на пациентите", казва сенатор Лаура Гаравини. "Освен това лекарството вече е одобрено за използване и няма нужда да се тества неговата безопасност", добавя още тя.

Новините от днес и със задна дата