вторник, 31 март 2020 г.

Дете почина от COVID-19 в Белгия

Дете на 12 години е сред новите жертви на COVID-19 в Белгия, съобщиха днес здравните власти. Това е първият случай в страната на жертва на такава възраст, предаде БТА.

Общо за последното денонощие от епидемията са починали 98 болни, а към данните се добавят още 94 смъртни случая от предходни дни, които се оповестяват за първи път. Така досега жертвите на болестта достигат 705, а заразените - 12 775 души. 876 са новите случаи на заразени само за последното денонощие.

В болница от понеделник насам са постъпили 485 души, като общо те са 4920 досега. Властите съобщиха, че възможностите на болниците в страната са натоварени наполовина.

Преди два дни бебе с коронавирус почина в Съединените щати. Министерството на здравеопазването в Илинойс уточни, че детето е по-малко от година, без да уточнява дали страда от други патологии.

Тази седмица САЩ се превърна в страната, регистрирала най-голям брой случаи на заразяване с коронавирус. Близо 120 000 души са заразени, а близо 2 000 починаха.

Преди 4 дни 16-годишна французойка е почина заради коронавирус.

В болницата е диагностицирана с положителна проба, а след няколко дни тя е починала от проблеми с дишането, предизвикано от инфекцията. Французойката бе най-младата жертва на коронавируса в Европа до днес.

Новините от днес и със задна дата