четвъртък, 12 март 2020 г.

Канадският премиер се самоизолира, чака изследванията на съпругата му за COVID-19


Канадският премиер Джъстин Трюдо и съпругата му Софи са в самоналожена изолация, след като Софи показа грипоподобни симптоми и си направи изследвания за новия коронавирус. Това съобщи кабинетът на министър-председателя на Канада, цитиран от Ройтерс и БТА.

"След като наскоро се завърнала от събитие в британската столица Лондон, на което е трябвало да говори, съпругата на премиера Софи Грегоар Трюдо е започнала да показва леки грипоподобни симптоми, включително лека температура късно снощи", се казва в съобщението.
"Незабавно се е консултирала с лекар и ѝ се правят изследвания за Ковид-19. Наложила си е самоизолация у дома, докато излязат резултатите, но след това симптомите ѝ са отшумели", добавя премиерският кабинет.
Четиресет и осем годишният премиер либерал на Канада от своя страна не показва никакви симптоми и ще продължи да работи от вкъщи, докато излязат резултатите на съпругата му. Насрочените обаче за днес и утре негови срещи с премиерите на канадски провинции няма да се състоят тет-а-тет, както беше планирано, а по телефона.

В съобщението не се споменава дали трите им деца също ще си останат у дома.
В Канада има малко над 100 потвърдени случая на новия коронавирус, над два пъти повече от преди седмица. Заразяване с Ковид-19 е регистрирано в шест от общо десетте провинции на Канада.

Новините от днес и със задна дата