четвъртък, 12 март 2020 г.

Извънредно: 23 са вече случаите на COVID-19 в България


Вече 23 са общо регистрираните случай на коронавирус у нас. Това съобщиха преди минути от здравното министерство. Припомняме, че по-рано днес шефът на ВМА обяви за нови деветима души, заразени с COVID-19.
"Последните изследвани днес в Националната референтна лаборатория проби на контактни лица на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ жена доказват новия коронавирус при 7 лица.
По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. В София, в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия днес са изследвани общо 106 проби, 16 от които са положителни.
Общо положителните резултати за коронавирус в страната към този момент са 23, като един от тях е на починалата в УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ 66-годишна жена.
Министерството на здравеопазването информира, че в момента здравните власти съвместно с органите на Министерството на вътрешните работи извършват активно издирване и карантиниране на контактни лица", съобщават от здравното министерство.

Новините от днес и със задна дата