четвъртък, 19 март 2020 г.

Д-р Ангелова, ако кажете в италиански ефир, че маската се носи само от вече болен, ще ви изхвърлят от студиото!


Пулмологът д-р София Ангелова отправи послание към хората чрез БНТ да престанат да се страхуват от коронавируса. Това, че ще се заразиш с коронавирус, не означава, че всеки ще умре, обясни тя.

Коронавирусът е много заразен и затова всеки, който се връща от чужбина трябва да бъде много точен към лекарите От 100 човека, могат 70 да се заразят. 50 от тези болни ще прекарат заболяването като настинка, но те именно ще разпространят заразата. От останалите 20 – една част ще прекарат средно тежко заразата, а другите тежко.
Много от симптомите се преплитат с грипа – висока температура, треска, кашлица, задух. В първите дни нито един с такива симптоми да не се качва в градския транспорт, а да си стои вкъщи, призова д-р Ангелова. До два дни, ако състоянието не се подобри, а се засилва задухът, вече следва приемът им в болнично заведение.
Как по телефона може да се определи кашлицата ни? Не всяка суха кашлица е свързана с коронавирус. Винаги е нужно да се разпитва пациентът.

„Нека да мислим позитивно, нека посяваме позитивните семенца“, каза в студиото на сутрешния блок на БНТ д-р Ангелова и поясни, че лично тя разчита много на хубавото българско слънце.
До тук, добре!
 На въпрос обаче, помага ли маската, пулмологът отговори, че тя трябва да се носи от болен човек. Когато един здрав човек се движи, той няма да се зарази се изказа д-р София Ангелова, с което изпрати в недоумение доста от зрителите.
Не слушайте докторката! Маската, ръкавиците и очилата са задължителни! Ако д-р Ангелова каже същото в момента в Италия, където само вчера умряха 475 дущи, ще я изхвърлят от студиото! Безумно е твърдението, че маската се носи само от болните хора! Според нейното твърдение, трябва да чакаме да се заразим, за да си сложим маските. А ако сме в инкубационен период и изобщо не знаем, че сме заразени, пак ли да ходим без маска и да заразяваме. Да не говорим и за това, че в момента сме под карантина, което означава, че маската е задължителна. Потресени сме от подобни леджерни изказвания и то на доктори!

Новините от днес и със задна дата