вторник, 3 март 2020 г.

Мъж умря, но след час и половина възкръсна! Докторите го нарекоха Лазар


Жител на Австралия, чието сърце спря насън, преживя клинична смърт, продължила 90 минути, след което сърцето му започна отново да бие, съобщава News.com.au.

Инцидентът е станал миналата година. Австралиецът Алистър почивал със съпругата си в къща на плажа в столицата на провинция Британска Колумбия. През нощта жена му се събудила от хъркането на мъжа си. Въпреки това скоро тя разбрала, че острият звук, който я събудил, не се повторил.
Тя се опитала да събуди съпруга си, но установила, че мъжът има сърдечен арест. Жената звъннала на линейка и се опитала да помогне на съпруга си, преди да пристигнат лекарите. Парамедиците в продължение на 90 минути безуспешно се опитвали да съживят сърцето на Елистър.
Тогава информирали жена му, че всичките им усилия са напразни. Внезапно обаче, час и половина след това сърцето на мъжа отново започнало да бие. Желанието за живот у 59-годишния мъж много изненадало лекарите.
Алистър прекарал четири дни в болница под наблюдението на специалисти в интензивното отделение. Лекарите казали, че въпреки продължителния сърдечен арест пациентът нямал нито психически, нито физически отклонения.

Лекарите нарекли пациента Лазар в чест на библейския герой, който се издигнал от мъртвите четири дни по-късно. Алистър отбелязва, че сега за него „всеки ден е бонус“.

Новините от днес и със задна дата