вторник, 24 март 2020 г.

МВР пусна нова декларация за преминаване през КПП в градовете


МВР разпространи нова бланка на декларацията за пътуващите. Промяната е направена след анализ на ефективността от първите 3 дни на функциониране на контролно-пропускателните пунктове (КПП) в областните градове и на получените запитвания и препоръки от граждани, както и с цел предотвратяване на злоупотреби.Промяната е относно преминаване през КПП във връзка с трудова дейност. В декларацията по новия образец отпада заверката от работодателя в т. 3. Гражданите ще удостоверяват това обстоятелство със служебна бележка, издадена от работодателя или друг служебен документ - служебна карта или пропуск, който носят в себе си.
Попълнените декларации ще се събират от служителите на КПП с цел контрол на изпълнението на мярката и възможност за проверка на попълнените в нея данни. Гражданите, които пътуват по други неотложни причини, представят лична карта и декларация.
Декларацията и в този случай ще остава при служителите на КПП.
В съответствие със заповедта на министъра на здравеопазването от 21 март за въвеждането на нови противоепидемични мерки, се допуска влизането и излизането на граждани през КПП само при възникнала неотложна необходимост, припомниха от МВР.
Свалете декларацията: Декларация   (docx - 14,00KB) - 24 мар 2020 15:37

Новините от днес и със задна дата