Подготвихме училищата за обучение в онлайн среда. Ще стартираме с електронното обучение още в понеделник. Осъществяват се срещи, видеоконферентни връзки. Това каза на брифинг на МОН министър Красимир Вълчев.

"Съществува многообразие от платформи в системата, ползваме електронни дневници. Трябва да започнем да работим с максимален брой ученици. Искаме да започнем с над 90 % от учениците и до сряда да достигнем 95 %", обясни той.
"Ще има упражнения за затвърждаване на материала, компесаторно обучение за грипните ваканции. Създали сме 800 хил. профила на всички учители и ученици в Майкрософт Тийм. Ще ги доставим в следващите дни. До края на следващата седмица ще можем да го използваме", обясни министърът.

"Просвета" и "Клет" предоставят безплатни учебници, има и ученици без персонални компютри, надяваме се да няма проблем със свързаността. Не можем да говорим за осигуряване на 100 % обучение. Предвиждаме и обучение във виртуални класни стаи. Ще подготвим уебинари и видеа. С БНТ създаваме образователна телевизия за учениците в начален етап", допълни той.